Produse agricole - Butasi de vita-de-vie Muscat Ottonel certificati de UE

Adauga la favorite
Publicat pe 08/06/2021
Publicat de Varzari Catalin
Vizualizate de 51 persoane
#22249
10 Lei

Descrierea anuntului

Crama Varzari din Cotnari ofera spre vanzare butasi altoiti de vita-de-vie certificati de Uniunea Europeana la pretul de 11 lei/ bucata, indiferent de soi.
Avem soiuri de vin aromate, renumite in Podgoria Cotnari: Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Neagra, Muscat Ottonel, Busuioaca de Bohotin si soiuri de masa: Muscat de Hamburg si Victoria, care se adapteaza cu usurinta pe o gama diversa de soluri. Butasii au dezvoltati un sistem radicular puternic, putand patrunde la peste 4-5 m in adancime. Garantam calitatea superioara a materialului saditor prin certificatul de conformitate. Acest document, impreuna cu factura fiscala si copie dupa autorizatia de comercializare vor insoti fiecare comanda de butasi.
Butasii se pot achizitiona si fizic din magazinul nostru de vinuri situat in sat Cotnari intersectia DN28B cu DC281C, jud. Iasi.
Soiul Muscat Ottonel s-a raspandit in Europa de Vest in a doua jumatate a secolului XIX.
Strugurii sunt mici spre mijlocii, cilindrici, uneori aripati, cu boabele asezate des pe ciorchine incat se deformeaza. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita groasa, de culoare verde-galbui, acoperita cu pruina, ceea ce ii da un aspect albicios, pulpa semizemoasa, cu aroma de muscat.
Insusirile agrobiologice
Soi cu perioada mijlocie de vegetatie, 165-175 zile si cerinte termice reduse, Vigoarea de crestere este mijlocie, iar fertilitatea foarte ridicata, peste 85% din lastari sunt fertili, frecvent cu 2 etaje de inflorescente. Matureaza foarte bine lemnul lastarilor, diferentiaza mugurii de rod de la baza coardei. Dezmugureste in a doua parte a lunii aprilie, parga strugurilor are loc devreme la inceputul lunii august.
Rezistente biologice : buna la ger (-20, -22C), mai putin rezistent la seceta, sensibil la mana si fainare, mijlociu rezistent la putregaiul cenusiu.
Insusirile agrotehnice si tehnologice
Se preteaza excelent pe terenurile in panta, cu expozitii insorite si pe solurile cu fertilitate mijlocie sau scazuta, dar cu umiditate asigurata. Cele mai fine vinuri se obtin pe solurile scheletice, calcaroase.
Productiile de struguri sunt variabile, in functie de arealul de cultura, de la 7-8 t/ha la Lechinta, pana la 12-14 t/ha in podgoria Iasi.
Strugurii soiului Muscat Ottonel, la maturarea deplina acumuleaza cantitati de zaharuri de 190 - 210 g/l, iar prin supramaturare atinge valori de 250 - 270 g/l.
Vinurile obtinute din soiul Muscat Ottonel exceleaza prin delicatete, au o aroma, desi intensa, nu foarte persistenta. Se vinifica in mod obisnuit ca vin demidulce, dulce si prin excelenta ca vin sec.

Locație

Tara
Romania
Judet
Iasi
Oras
Cotnari