Produse agricole - PEPINIERA BUTASI CATINA CERTIFICATI, TEREN SI PROPRIETATE TREI SOIURI CATINA

Adauga la favorite
Publicat pe 08/01/2021
Publicat de SIMION
Vizualizate de 527 persoane
#5685
Verifica cu vanzatorul

Descrierea anuntului

SE VINDE:
1. CATINAPLANT SRL - firma infiintata in 2007, cu coduri CAEN in domeniul agriculturii si altele, neplatitoare de TVA, cu profit, fara imprumuturi sau datorii;
2. Suprafata de 5.800 mp. teren arabil, proprietate, imprejmuita, pe care se afla o Plantatie mama( din care se recolteaza anual butasii neinradacinati) cu trei soiuri de catina certificate si o partea aferenta pepinierei propriu zise.
Terenul este prevazut cu o instalatie de irigare subterana, alimentarea cu apa facandu-se dintr-un parau aflat in imediata vecinatate;
3. Suprafata de 5.300 mp. teren arabil, in arenda pe termen lung,pe care se afla o Plantatie mama de catina si zona aferenta pepinierei;
4. Proprietatea intelectuala a trei soiuri de catina ( CRISTINA, CARINA SI ANDRREI), cu Certificat de inregistrare la I.S.T.I.S. -Institutul de Stat pentru Testarea si Inregistrarea Soiurilor si inscrise in Catalogul oficial al soiurilor si plantelor din Romania;
5. Utilaje necesare lucrarilor agricole: una motocositoare, pe benzina, cu lama de 100 cm, una motoprasitoare, una pompa scos apa(pe benzina) , de 2 toli, una cositoare de umar profesionala, sape, furci, greble etc;
6. Un autoturism Renault Megane II, din 2008, pe benzina, unic proprietar, 140.000 km. reali la bord, prevazut cu carlig de remorcare care poate fi folosit la eventuale activitati agricole si nu numai.
Activitatea principala consta in producerea, prelucrarea si comercializarea butasilor de catina in sistem certificat si ecologic.
Producerea de material saditor/butasi catina este foarte profitabila din mai multe considerente: exista cerere de material saditor, activitatile de obtinere a butasilor sunt doar sezoniere si pot fi rezolvate o parte personal, restul cu ajutorul zilierilor, cheltuielile de intretinere si manopera in raport cu profitul sunt mici etc.

DESCRIEREA PUNCTULUI DE LUCRU
Punctul de lucru al firmei este situat in extravilanul localitatii Herina, jud. Bistrita Nasaud, in vecinatatea DN 17 Bistrita-Reghin. ( LA 18 Km. de Bistrita).

DETALII COMPETITORI / OPORTUNITATI DE EXTINDERE / MOTIVUL VANZARII
Mentionez ca la nivel de tara sunt putine firme, 3-4, care sunt autorizate legal sa produca si sa comercializeze butasi de catina certificati si care sa detina proprietatea intelectuala asupra unor soiuri de catina.
In cazul prezentat drept oferta exista posibilitatea extinderii activitatii atat prin accesarea de fonduri europene in domeniu cat si prin producerea si comercializarea si a altor butasi de arbusti fructiferi cum ar fi mur, zmeur, afin, aronia , coacaz, merisor, alun cautati intens pe piata interna.
Motivul vanzarii: scurt:VARSTA INAINTATA si absenta unor mostenitori dispusi sa sa se inhame la o munca profitabila in agricultura.
Lucrurile sunt relativ simple: Daca va puteti ocupa personal de afacere e OK, daca NU aveti nevoie de un om de incredere/administrator care sa se ocupe de treburile principale.

DETALII DESPRE TRANZACTIA DORITA
AVANTAJE: Se intra pe profit inca din primul an, 2020, deoarece activitatea este in derulare. Garantez ca se pot planta in pepiniera, in primavara, circa 20.000 bucati butasi lemnificati iar profitul, in toamna, sa fie de minim 10.000 euro, astfel ca amortizarea cheltuielilor de achizitie se poate realiza in 3-4 ani.
Oferta se adreseaza in primul rand persoanelor din judetul BN care sunt avantajate in sensul ca au la dispozitie plantatia mama de catina si terenul pentru pepiniera, asa ca nu au de rezolvat probleme in plus cum ar fi infiintarea altei plantatii de catina mama etc. Desigur ca si pentru cei interesati din alte zone am rezolvari avantajoase.
Ma angajez sa ofer, la cerere, consultanta, sfaturi, sprijin NEMIJLOCIT pe o perioada de 1-2 ani, pana ce cumparatorul se familiarizeaza cu problemele curente.
Locație

Tara
Romania
Judet
BISTRITA NASAUD
Oras
Bistrita