Case - Apartamente de vanzare - Casa in Luncani , jud Timis

Adauga la favorite
Publicat pe 29/06/2020
Publicat de Beatrice Cioflica
Vizualizate de 189 persoane
#1186
23900 Euro €

Descrierea anuntului

Va propunem spre achizitie casa construita din piatra de codru , compusa din 3 incaperi, grup sanitar si teren in suprafata de 1200 mp situata in Luncanii de jos, jud Timis.Accesul se realizeaza pe autostrada A1 Timisoara-Margina.De la pensiunea „Valea lui Liman“, urmăm drumul asfaltat până la Luncanii de Jos. Distanţa de 6 km în lungul văii Bega. Se poate vizita Mănăstirea Luncani. La circa 2 km aval de extremitatea nordică a satului Luncanii de Jos, în versantul stâng, sub Cioaca Birtului, se află o mică peşteră, uşor de vizitat, fără echipament special.
În dreptul văii Topla, unde se află centrul satului, o tablă fixată pe un stâlp indică marcaj bandă galbenă spre Vârful Padeş (2½–3 ore) şi triunghi roşu spre cabana „Căpriorul“ (2½–3 ore).
Urmăm marcajul triunghi roşu, spre cabana „Căpriorul”, care urcă pe un drum forestier pe valea Topla și mai apoi în serpentine capătă altitudine rapid. La un moment dat traseul părăseşte valea şi drumul principal și continuă în versantul stâng (spre dreapta în sensul mersului) pe un drum de TAF, care ne scoate în culme la şaua dintre Vârful Preslop (la nord) şi Vârful Bordaru (la sud). De partea cealaltă a culmii se află bazinul superior al văii Gladna.
Un indicator vechi de tablă cu un triunghi albastru ne semnalează la stânga (sud) drumul spre cabana „Căpriorul” (½ oră) şi la dreapta traseul de culme spre Tomeşti (3–4 ore). Continuăm traseul pe un drum de pădure ocolind Vârful Bordaru pe curba de nivel. După 1,2 km ajungem în şaua plată dintre Dâmbul cu Fier şi vârful Bordarului. Aici întâlnim marcajul bandă albastră care vine din culmea Padeşului. Continuăm către vest (spre dreapta) drumul TAF şi ajungem după 350 m pe o ridicătură cu pante domoale, cunoscută sub denumirea „Dâmbul cu Fier“, datorită excavaţiilor şi minelor vechi prin care în trecut au fost extrase minereuri de fier limonitice din zona de oxidare a unor roci piritoase. Urmând în continuare drumul forestier ajungem la drumul marcat cu cruce albastră ce uneşte cabana „Căpriorul” cu comuna Nădrag și astfel în scurt timp suntem la cabana „Căpriorul”.
Zona, aerul, izvoarele, diversele trasee in zona, o recomanda!

Locație

Tara
Romania
Judet
Timis
Oras
sat Luncanii de jos

Detalii

TipDe vânzare
Tipul de proprietateProprietar
Num. camere2
Num. bai1
StareRenovata
Metri patrati100
Metri pătrați (total)120
Numar Etaje0
Zonade munte

Alte caracteristici

  • De catre proprietar