Ingrijire si alimentatie - Masaj timisoara masaj de relaxare masaj terapeuticmasaj prostatic anal

Adauga la favorite
Publicat pe 04/04/2021
Publicat de Manuela
Vizualizate de 7 persoane
#19656
Verifica cu vanzatorul

Descrierea anuntului

Aspecte fiziologice ale sexualitatii in timpul sarcinii

Privit din punct de vedere obstetric, schimbarile fizice in corpul femeii, in timpul sarcinii sunt evidente. Insa, legatura dintre aceste schimbari fizice si sexualitate, nu este adesea clara, nici pentru medic, nici pentru pacienta. Fiziologia graviditatii, devine o sursa de numeroase masuri de descurajare a activitatiilor sexuale. Mai exista si un alt aspect, pe care multi si multe dintre noi il cunosc: rusinea de a vorbi despre sexualitate, in general, fiind considerat un subiect tabu.
Femeile raporteaza numeroase motive diferite pentru schimbarea comportamentului sexual in timpul sarcinii. Principala cauza verbalizata de 46% dintre femei sunt: disconfortul fizic si diapareunia. Dispareunia este durerea resimtita in timpul actului copulator, dar si ulterior in postludiu.
Greata si varsaturile de la inceputul sarcinii, pot impiedica femeia sa isi exprime sexualitatea, paradoxal intr-un moment in care cuplul este unit printr-o dragoste de inceput patimasa.
Dorinta sexuala si performanta sexuala a femeii sunt de asemenea, impiedicate de oboseala obisnuita din timpul primului trimestru de sarcina. Desi aceasta istovire, scade in al doilea trimestru, oboseala creste in al treilea trimestru, cand modificarile fizice fac exprimarea sexuala atat de incomoda. Masajul general de relaxare este binevenit atat pentru o relaxare mentala buna, cat si pentru o relaxare fizica. In continuare frecventa si urgenta urinara pot deveni obstacole in calea raspunsului sexual. Alte simptome normale in sarcina, precum constipatia, miscarea fetala si durerile de spate sunt alte bariere, resimtite direct de gravida si indirect resimtite, de barbat sau sot.
Sanii sunt deosebit de sensibili si intariti, la inceputul sarcinii, ca raspuns atat la modificarile hormonale cat si la cele vasculare.
Modificarile din mediul endocrin, in timpul sarcinii provoaca discomfort vaginal pentru unele femei, in special in primul si al treilea trimestru de sarcina. In timpul contactului, colul uterin este mai probabil sa sangereze in timpul sarcinii, din cauza traumei directe cauzate de impingerea penisului. Un cuplu neinformat, poate fi alarmat de sangerari postcoitale neasteptate.
Hormonii androgeni precum testosteronul, androstendionul si dehidroepiandrosteronul, sustin sexualitatea la barbati si la femei. Nivelurile de hormoni androgeni diminuate, la femei, au fost acuzate, pentru ca acesti hormoni, contribuie la disfunctia sexuala frecventa in timpul sarcinii.
Detalii si programari la: 0724 474 501

Locație

Tara
Romania
Judet
Timis
Oras
Timisoara