Saloane masaj - Masaj timisoara, masaj de relaxare, masaj terapeutic, masaj prostatic anal, masaj in timisoara

Adauga la favorite
Publicat pe 13/10/2021
Publicat de Manuela
Vizualizate de 171 persoane
#3311
200 Lei

Descrierea anuntului

Istoria terapiei cu apa
partea a III-a

Unde s-a nascut balneologia, termalismul sau folosirea apei, in scopuri medicale?
Grecia antica este locul de nastere al terapiei cu apa. Incepand cu Imperiul Roman, hidroterapia cunoaste epoca de aur. Inspirandu-se de la greci, romanii au considerat scaldatul ca un obicei zilnic, demn de luat in considerare pentru sanatate.
Odata cu romanii, baile termale au devenit loc de socializare si placeri. Cei bogati din Imperiul Roman, isi constuiau in vilele lor, bai personale. Aceste bai private aveau si locuri special amenajate pentru sauna si masaj. De la romani vine expresia “Naturalia non sunt turpia”, adica “Cele firesti nu sunt rusinoase”. In interiorul bailor, atat private cat si publice, oamenii umblau dezbracati, fara nici o rusine, fata de cele firesti.
Masajul si maseuzele erau la mare cautare in acele vremuri de aur ale Imperiului Roman.
Patura saraca a societatii, se bucurau destul de des, de baile publice. Cu timpul, atat baile private cat si cele publice s-au extins, atat in Roma antica cat si in celelalte provincii romane.
In acest iscop, apa era adusa cu mari costuri si sacrificii umane de la mari distante. Ingnerii romani au desavarsit retele extinse de alimentari cu apa si canalizare. Alimentarile cu apa , fara canalizare erau numite apeducte. Aceste constructii grandioase, se vad si in zilele noastre, pe toata intinderea fostului Imperiu Roman, in Italia cat si in Iudeea, Spania, Franta, Turcia, Nordul Africii, Croatia si Coasta Dalmatiei.

Plecand de la ideea de sanatate, terapia cu apa, era o importanta experienta de socializare, relaxare si chiar un loc ideal pentru afaceri.
Tot din acea perioada dateaza si SPA-urile. Termenul de SPA este un acronim din limba latina: “Sanus Per Aquam”. Aceasta este tradus in limba romana prin “ Sanatos prin intermediul apei.
Detalii si programari la telefon 0724474501 sau intrati pe site-ul: www.masaje-timisoara.ro


Locație

Tara
Romania
Judet
Timis
Oras
Timisoara

Dating attributes

Woman looking for Man for Formal relation.