Saloane masaj - Masaj timisoara masaj de relaxare masaj terapeuticmasaj prostatic anal

Adauga la favorite
Publicat pe 13/10/2021
Publicat de Manuela
Vizualizate de 59 persoane
#10742
Verifica cu vanzatorul

Descrierea anuntului

“Sarea si piperul” in viata noastra
Un scurt istoric al sarii

“Sarea si piperul” in bucataria fiecaruia din noi, sarea a ajuns sa fie considerata una dintre cele mai folosite condimente.
In zilele noastre ne bucuram de sare si o gasim foarte usor, insa in trecut lucrurile stateau altfel.
Fiind rara si greu de exploatat, sarea a devenit la fel de valoroasa ca aurul. Marele conducator roman Cassiodorus afirma:” Unii nu cauta aur, dar nu exista om care nu are nevoie de sare”. Pe timpul domniei lui, sarea era tranzactionata la paritate cu aurul, o uncie de sare pentru o uncie de aur.
Dar pentru ca toata lumea isi dorea sare, atat bogatii cat si saracii, in China, imparatul chinez Yu in 2200 i.e.n. a controlat comertul cu sare si a reusit sa il impoziteze. Astfel impozitele pe sare au ajutat la cresterea multor imperii din toata Asia si Europa, dar au inspirat si o piata neagra activa. Din cauza sarii s-au dus revolte si revolutii.
Egiptenii si Romanii, foloseau sarea in conservarea carnii. In timpul Imperiului Roman, plata pentru o luna de munca se facea in sare. De aici vine denumirea de salariu, din latinescul “ salarium”, adica plata in sare.
In intelepciunea populara romaneasca,sarea era foarte importanta, de unde vine proverbul:”ca sarea in bucate”, ceva fara de care nu se poate trai.
In organismul uman, sarea este la fel de esentiala ca si apa sau aerul.De fapt fiecare din noi continem de la patru la opt uncii de sare.
O uncie este o veche unitate de masura pentru greutati, folosita si azi in Anglia. Unitatea de masura este folosita si in farmacii si este egala cu 28,349 gr. Uncia era a douasprezecea parte dintr-o livra la romani.
Sarea ajuta la mentinerea volumului normal de sange precum si la pastrarea echilicrului apei in si in jurul celulelor si tesuturilor.De asemenea sarea este necesara pentru formarea si functionarea corespunzatoare a fibrelor nervoase, care duc si aduc impusurile nervoase la creier. Sodiul impreuna cu calciul, magneziul, si potasiul ajuta la reglarea metabolismului. In combinatie cu potasiul, sarea regleaza echilibrul acido-bazic din sangele nostru. Sarea, mai ales sarea de mare pentru ca contine mai mult magneziu, este necesara pentru o buna functionare a muschilor. Cand nu avem suficienta clorura de sodiu in corp, simtim crampe musculare, ameteli,oboseala, spasme.
Sarea este usor de folosit in terapie. Exista mai multe moduri de a o folosi.
In functie de scopul urmarit si de afectiune, se pot face bai partiale de sezut, de picioare, de maini, sau bai generale.
O reteta simpla de urmat: se pregatesc intr-un vas urmatoarele: o lingura de sare de mare, cateva picaturi de ulei de migdale, de masline de cocos si o lingurita de vitamina E. Se amesteca bine si se aplica prin masaj usor pe tot corpul. Veti simti o senzatie de bine si de usurare.
Reteta se poate aplica odata pe saptamana si veti vedea efectele benefice ale sari si uleiurilor continute.
Detalii si programari la masaj la telefon: 0724474501 ,
www.masaje-timisoara.ro

Locație

Tara
Romania
Judet
Timis
Oras
Timisoara

Dating attributes

Woman looking for Man for Formal relation.