Saloane masaj - Masaj timisoara masaj de relaxare masaj terapeuticmasaj prostatic anal

Adauga la favorite
Publicat pe 11/09/2021
Publicat de Manuela
Vizualizate de 99 persoane
#9271
Verifica cu vanzatorul

Descrierea anuntului

Cimbrisorul de camp un “aliat in vremuri greu de respirat”
Cimbrisorul de camp, pe numele sau latin Thymus serpyllum L. sau Thymus vulgaris L., se inrudeste cu levantica, maghiranul, busuiocul, dar si cu cimbrul de cultura Satureja hortensis L.
Cimbrisorul de camp este intalnit sub multe varietatii si subspecii, in jur de 400 la numar. La noi in tara, creste Th. montanus L. in zonele montane, Th. glabrescens in zonele de deal si campie si Th.austriacus, din zonele colinare, toate avand calitati terapeutice.
Era folosit in Egiptul Antic la practicile de imbalsamare ale faroniilor si alaiului aferent suitei regale. Grecii ardeau planta, fiind utilizata in ritualuri de fumigatii.
Cimbrisorul este o planta aromatica din familia mentei, care este usor de recunoscut, dupa miros, fiind des utilizata in bucataria romaneasca, in condimentarea bucatelor, precum sarmale, muraturi, mezeluri, afumaturi etc. Dar planta este mult mai mult decat un simplu condiment, ea iese in evident prin multe calitati terapeutice.
In anul 1887 omul de stiinta francez Charles Chamberland
(colaborator a lui Louis Pasteur), a demonstrat stiintific actiunea bactericida a plantei si a uleiului volatil, contra bacilului carbunelui.
In scopuri terapeutice se foloseste planta intreaga, fara radacina, drog care poarta denumirea de Herba Serpylli.
Cimbrisorul de camp este recunoscut ca fiind un excelent calmant al caiilor respiratorii, a aparatului digestiv, expectorant si antiseptic intestinal.
Cimbrisorul stimuleaza formarea celulelor albe, ceea ce il face un inamic puternic in fata infectiilor de orice natura, in special respiratorii si digestive.
Singurele contraindicatii ar fi in gastrite, esofagite, enterite, insuficienta pancreatica si hipertensiune arteriala.
S-a dovedit de catre Gottlieb si Meyer ca uleiul de cimbrisor este mai puternic decat fenolul, apa oxigenata si permanganatul de potasiu, atunci cand vine vorba de calitatiile extraordinar de puternice a acestei plante din flora spontana.
Uleiul de cimbrisor se poate folosi in uz intern , in cure de cate 2 saptamani. In uz extern, uleiul de cimbrisor este usor absorbit prin piele, in timpul unei sedinte de masaj terapeutic sau masaj de intretinere.
Uleiul volatil de cimbrisor se obtine industrial cu vapori de apa si prin distilare.Uleiul contine substanta activa numita timol sau acid timic sau “ camfor de cimbrisor”.
Pentru programari accesati site-ul www.masaje-timisoara.ro si sunati la telefonul 0724474501.

Locație

Tara
Romania
Judet
Timis
Oras
Timisoara

Dating attributes

Woman looking for Man for Friendship.