Sanatate - Frumusete - Fitness - Masaj timisoara masaj de relaxare masaj terapeuticmasaj prostatic anal

Adauga la favorite
Publicat pe 12/09/2021
Publicat de Manuela
Vizualizate de 34 persoane
#13937
Verifica cu vanzatorul

Descrierea anuntului

Scurt istoric al masajului rusesc
Inca din cele mai vechi timpuri, masajul a facut parte din sistemul medical din Rusia. Aceasta arta medicala, a fost practicata de calugari si vraci. In vechea Rusie, se practica frecvent tratarea durerilor reumatice si a traumatismelor, prin tehnici de frecare, atat pentru articulatii cat si pentru muschi.
O alta forma a masajului rusesc, din vremuri de demult, este masajul care foloseste batai cu ramuri de mesteacan, dupa sauna.La sfarsitul secolului al XVIII-lea doi medici rusi S.G. Zybelin si N.M.Adomnik sunt considerati pionierii masajului rusesc.Cei doi doctori au pledat activ pentru ca masajul sa fie introdus ca metoda terapeutica in pediatrie.La inceputul sec. al XIX-lea, un renumit doctor rus, M.Y.Mudrov, recomanda si practica cu entuziasm aceasta forma de masaj si exercitii in terapiile lui de vindecare.
In 1876, profesorul V.A. Manasein, a introdus un curs de terapie prin masaj si exercitii medicale, in programa Academiei Militare Medicale Ruse. In clinica sa, au fost efectuate o serie de studii stiintifice, cu rezultate foarte bune atat pentru medicina cat mai ales pentru pacienti.
Doctorul I.Zabludovskiy, a avut o contributie importanta, in studiul si dezvoltatarea terapiei prin masaj rusesc. Unii autori rusi, il considera fondatorul masajului modern rusesc.El a sustinut utilizarea masajului in terapie si a elaborat o lista de indicatii si contraindicatii, pe baza cazuisticii bogate. Ca si contraindicatii, el nu recomanda masajul, in urmatoarele afectiuni: hemoragii, sifilis, dureri acute de stomac, rani deschise, tromboza, flebite si ulcere varicoase etc.
De asemenea, la pacientii care au beneficiat de terapia prin masaj a observat urmatoarele: o imbunatatire a sistemului muscular, scaderea durerii, imbunatatirea calitatii somnului si a digestiei, relaxare mentala si fizica.
Intre anii 1882 si 1913, dr. I.Zabludovskiy, a publicat peste o suta de lucrari pe tema terapiei prin masaj. El a dezvoltat un sistem stiintific logic, care a devenit o baza pentru masajul rusesc modern. Cartea sa numita “Materiale care raspund la intrebarea despre efectul masajului asupra persoanelor sanatoase”, publicata in 1882, a devenit ABC-ul practicienilor de masaj din acea vreme.
Masajul rusesc a fost si ramane o forma importanta de terapie, cu adanci radacini in trecut si care se practica si in zilele noastre. Terapii vechi si uitate, isi gasesc locul in zilele noastre agitate si pline de manifestri medicale defectuase si care au nevoie de terapia prin masaj.
Pentru o sedinta de masaj, sunati cu incredere la numarul de telefon: 0724474501 sau
www.masaje-timisoara.ro

Locație

Tara
Romania
Judet
Timis
Oras
Timisoara