Sanatate - Frumusete - Fitness - Masaj timisoara masaj de relaxare masaj terapeuticmasaj prostatic anal

Adauga la favorite
Publicat pe 11/09/2020
Publicat de Manuela
Vizualizate de 1 persoane
#15909
Verifica cu vanzatorul

Descrierea anuntului

Pelinul indicatii si contraindicatii

Pelinul sau Artemisia absinthium L, este intalnita in Romania sub mai multe denumiri populare: pelinita, pelinul de mai, pelinul dulce, pelinas, pelinul alb, iarba-fecioarelor. Face parte din familia Asteraceae, alaturi de musetel, galbenele, floarea soarelui etc.
Pelinul este un arbust peren si aromat, care este originar din Europa.
Pelinul poate atinge inaltimi de peste 1 m., are tulpinile si frunzele tripenat sectate, verzi-cenusii acoperite cu peri albi si fini la atingere. Inflorescentele sunt mici, galbene pal si placut mirositoare. Infloreste din iulie pana in septembrie. Planta se recolteaza atunci cand are maximul de miros puternic aromat si gust intens amar. Toate partile plantei au fost utilizate in practici medicale traditionale de sute de ani.
Pelinul are multe utilizari in medicina umana si veterinara. Este demn de precizat faptul ca pelinul este o planta utilizata in arsenalul vindecator al Medicinei Traditionale Chineze.
In medicina umana pelinul este recomandat in:
- vindecarea malariei alaturi de chinina si clorochina,
-in eliminarea parazitiilor intestinali: oxiuri si viermi cilindrici
-in uciderea mai multor tipuri de bacterii, pelinul fiind considerat un bun antimicrobian si antifungic cu spectru larg de actiune.
-contra intepaturilor de insect. Prin masaj cu ulei sau cu pelin, ca planta, se reduce inflamatia intepaturii.
Studii recente au ajuns la concluzia ca clorochina si absintul sunt doua substante eficiente impotriva Covid-19. In SUA, clorochina se administreaza deja, iar in Franta e in faza de testare. Despre absint, bautura tonica, studiile clinice din Madagascar au pus in evidenta eficienta substantei active, extrase din pelin in vindecarea pacientiilor afectati de pandemia din 2020. In Madagascar presedintele statului, Andry Rajoelina a declarat ca au existat 165 pacienti infestati cu Corona virus toti au fost tratati cu acest tonic si nici unul nu a murit.
Pelinul contine o serie de principii active precum: ulei esential, flavonoide, acizi fenolici, vitamine si minerale etc. Uleiul esential din pelin contine aproximativ 35% tujona, care administrata in exces este toxica.
Aici, regasim si contraindicatia de a consuma in exces pelin sau bautura tonica absint, deoarece tuiona in exces blocheaza acidul gamma aminobutiric(GABA), un neurotransmitator cu efect calmogen asupra sistemului nervos central. De asemenea pelinul este contraindicat:
-in timpul sarcinii
-in hiperaciditate gastrica
-in porfirie: o afectiune foarte rara cauzata de lipsa unor enzime specifice, implicate in biosinteza hemului, care determina cresterea hemoglobinei. Porfiria mai este numita si boala vampirului si se manifesta prin fotosensibilitate la soare, atacuri viscerale, atacuri psihiatrice-depresive. Exista mai multe forme de manifestare clinica, dar in general toate porfiriile sunt de cauza genetica si se transmit ereditar
-in alergiila ambrozie si plante din aceeasi familie
-in afectiuni renale sau in crize convulsive.
Pelinul alb este recunoscut pentru actiunile sale: antiparazitara si antihelmintica, analgezica, narcotica, stomahica, carminativa, tonic digestiv, tonic nervos.
Pentru masaj, programari se fac la tel.0724 474 501 sau www.masaje-timisoara.roLocație

Tara
Romania
Judet
Timis
Oras
Timisoara