Sanatate - Frumusete - Fitness - Masaj timisoara masaj de relaxare masaj terapeuticmasaj prostatic anal

Adauga la favorite
Publicat pe 12/10/2021
Publicat de Manuela
Vizualizate de 56 persoane
#17464
Verifica cu vanzatorul

Descrierea anuntului

Terapia Watsu
Watsu este o forma de hidroterapie, care implica apa in actul medical de vindecare. In mod general, aceasta tehnica cuprinde o serie de miscari de intindere, presopunctura si masaj, toate fiind efectuate in apa calda.
Termenul “watsu” provine de la cuvintele “water” si “shiatsu”. In limba romana se traduce prin “shiatsu in apa”. Shiatsu este forma de masaj, din cadrul masajului traditional japonez’ care foloseste presopunctura pentru a induce o stare de relaxare. In limba japoneza, “shiatsu” inseamna “presiunea degetelor”.
Terapia Watsu este cunoscuta si practicata de asiatici de mii de ani, dar europenii nu au stiut sa aplice aceasta forma de masaj. Atunci americanul Harold Dull, masoterapeut si poet in anii ’80, a reinventat Watsu in forma occidentala. El a observat ca pacientilor le era mai usor sa se relaxeze muscular in apa. De asemenea, el a descoperit ca tehnicile shiatsu erau mai eficiente atunci cand se faceau in apa.
In general, terapia Watsu este utilizata pentru a atenua durerea si disconfortul cauzat de o serie de afectiuni. Ideea vehiculata este ca rezistenta apei calmeaza tensiunea fizica, produce relaxare si o stare de bine generala.
Terapia Watsu se face intr-o piscina sau cada de hidromasaj. Apa este incalzita pana la o temperatura de 35 de grade Celsius, o temperatura apropiata de temperatura corpului uman.
In timpul terapiei, terapeutul iti misca usor corpul in apa. Aceasta forma de terapie mai este cunoscuta si sub numele de hidroterapie pasiva, deoarece pacientul nu efectueaza activ miscarile.
Miscarile specifice in apa pot fi: rasuciri blande, leganari, intinderi si masajul zonelor cu puncte de presiune.
Scopul terapiei este de a elibera tensiunea din muschi si fascii.De asemenea, miscarea pasiva in apa, are rolul de a permite o curgere usoara a fluxului de energie sau “qi-ul”. “Qi-ul” in limba chineza si “ki-ul” in limba japoneza, este energia vitala, forta vitala. “Qi-ul” este baza medicinei traditionale chineze, care pe parcursul vietii noastre din diferite cauze, intra in dezechilibru. Atunci ne vine in ajutor medicina traditionala chineza, cu diversele sale forme de terapie: masaj, shiatsu, presopunctura, acupunctura, moxe, Tai qi etc.
Masaj si alte detalii medicale la numarul de telefon: 0724 474 501 sau www.masaje-timisoara.ro

Locație

Tara
Romania
Judet
Timis
Oras
Timisoara