Sanatate - Frumusete - Fitness - Masaj timisoara masaj de relaxare masaj terapeuticmasaj prostatic anal

Adauga la favorite
Publicat pe 13/10/2021
Publicat de Manuela
Vizualizate de 126 persoane
#7598
Verifica cu vanzatorul

Descrierea anuntului

Scurt istoric al masajului urechii
Auriculoterapia este o modalitatea de ingrijire a sanatatii, prin care suprafata externa a urechii sau auricula, este stimulata in scopul de a atenua anumite afectiuni sau dureri din corpul uman. Urechea externa este deosebit de importanta, astfel incat daca este sectionata accidental, omul isi pierde functia auzului a urechii respective. De asemenea, urechea este un organ unic ca forma, astfel incat ea difera de la persoana la persoana, la fel ca amprentele digitale.
Ca o curiozitate, amintim ca suprafata urechii, fie ea dreapta sau stanga, reprezinta proiectia externa a tuturor organelor interne si externe. Prin stimularea lor prin masaj, presopunctura sau ace de acupunctura, se obtine un efect de vindecare a multor suferinte umane.
Descoperirea acestei terapii, are la baza o practica medicala chineza din antichitate, si anume acupunctura.
Aceasta forma de terapie a fost redescoperita in anii 50 ai secolului trecut, de catre doctorul francez Paul Nogier. Paul Nogier (1908-1996) a fost un neurolog francez, fiind, prin munca si studiile sale, considerat “parintele auriculoterapiei moderne”.
Dr.P.Nogier si colaboratorii sai au demonstrat ca anumite zone ale urechii externe sunt asociate cu patologii in anumite parti ale corpului. Multe lucrari medicale pe tema auriculoterpiei, au tendinta sa se concentreze fie pe acupunctura chineza, fie pe acupunctura europeana, vis a vis de acupunctura urechii.Cu alte cuvinte,sunt doua curente medicale, care abordeaza acupunctura urechii si anume: curentul medicinii chineze antice traditionale si curentul european netraditional.
Medicul francez P.M.F. Nogier, intr-o calatorie in Africa de Nord, a observat vindecătorii locali care tratau animale domestice, cai și cămile, prin cauterizarea anumitor zone de pe urechile acestora. De asemenea, au folosit cercei din cupru, plasați în anumite zone auriculare, pentru vindecarea durerilor umane. Inspirat de acest lucru, Nogier a examinat urechile externe ale pacienților săi, din 1951 până în 1956 și a ajuns la concluzia că o anumită zonă va deveni fragedă atunci când un organ intern aferent ar fi fost bolnav. În acest fel, el a creat primele hărți auriculare, care sunt folosite si in ziua de azi de medicii moderni.Tot doctorul francez P.Nogier, a dezvoltat conceptul de homuncul auricular, cu forma și poziția în general similare cu fătul precoce.
El a folosit, de asemenea, această descoperire în scop terapeutic, prin introducerea acelor mici si speciale de acupunctură, sau aplicarea radiațiilor laser în aceste puncte. Auriculoterapia a fost apoi acceptată de medicii francezi și de alți medici europeni, interesați de acupunctură.
Pentru programari la masajul urechii sunati la numarul de telefon: 0724474501 sau www.masaje-timisoara.ro

Locație

Tara
Romania
Judet
Timis
Oras
Timisoara